úterý 29. září 2015
Polévka se sušenými rajčaty
V chladných dnech pro mě ideální večeři představuje polévka. Zasytí, je plná zeleniny a přitom zahřeje víc než zeleninový salát:) Do polévek často přidávám luštěniny, které holčičky jinak odmítají sníst. Polévka se sušenými rajčaty vznikla úplnou náhodou, ale teď je u nás asi ta nejoblíbenější, chutná opravdu skvěle!
Potřebujeme:
100g fazolek adzuki
kousek řasy kombu
6 půlek sušených rajčat (ne v oleji)
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 řapíky celeru
2 mrkve
2 brambory
1 bobkový list
1 lžička sušené bazalky
Fazolky přes noc namočíme, pak je s řasou uvaříme doměkka. Řasu nakrájíme nadrobno.
Rajčata asi na 2 hodiny namočíme do vody, pak je i s vodou rozmixujeme na pastu.
Zeleninu nakrájíme na malé kousky.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek, necháme rozvonět, vsypeme zeleninu a chvíli společně osmažíme. Zalijeme asi litrem horké vody (nebo víc, podle toho jak moc husté polévky máte rádi), přidáme rajčatovou pastu, koření a na mírném ohni vaříme.
Asi za 10 minut přisypeme fazolky a řasu a vaříme ještě dalších 10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat