Jsem si jistá, že Italům by se tahle divná variace na rizoto moc nelíbila. Ale kombinace rýže s čočkou je opravdu lahodná a já ji vařím hodně často. Je to totiž jediné jídlo s červenou čočkou, které mé dcery sní. Jinak červenou čočku, která se pro děti tolik doporučuje, okamžitě odhalí a odmítají sníst jediné sousto. V mém rajčatovém rizotu je ale čočka dokonale maskovaná!:)
Potřebujeme:
100g rizotové rýže
40g loupané půlené červené čočky
1 konzerva (400g) krájených rajčat
1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
1 bobkový list
1 lžička sušeného oregana
Na oleji osmahneme cibulku, pak přidáme česnek a necháme rozvonět, přisypeme rýži, promícháme a chvíli společně osmažíme. Zalijeme 0,5 litrem horké vody, přidáme krájená rajčata, propláchnutou čočku a koření, uvedeme k varu a pak za občasného míchání vaříme na mírném ohni zhruba 20 minut. Možná bude potřeba ještě přidat trochu vody, než rýže a čočka změknou, nakonec by se jí většina měla vyvařit, zbýt by měla hustší rajčatová omáčka. Na talíři posypeme (vegan) parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat