čtvrtek 26. listopadu 2015

Perníkové řezy (vegan, bez lepku, bez cukru)


V listopadových Zajících v krabici byla šáchorová mouka. Nikdy předtím jsem o ní neslyšela. Nevěděla jsem, jak chutná, jaké má vlastnosti. A pořád jsem přemýšlela, co s ní. Studené zasněžené dopoledne bylo přímo ideální k pokusům v kuchyni. Doslova. Měla jsem dvě pomocnice a vypadalo to u nás, jako když vařil pejsek s kočičkou. Jenže dopadlo to překvapivě dobře. Vůbec z toho neměl být recept na blog, ale výsledek byl tak skvělý, že se o něj musím podělit! Určitě tuhle voňavou, na vrchu křehkou a uvnitř vláčnou buchtu brzy upečeme znovu. Mizí nám nějak moc rychle:)

Na formu 22x22cm potřebujeme:

100g šáchorové (nebo mandlové) mouky
100g pohankové mouky
50g rýžové mouky
1,5 lžičky kypřícího prášku
2 lžičky perníkového koření
3 lžíce umletého lněného semínka, namočené do 3 lžic vody
5 lžic kokosového oleje, rozpuštěného
75 ml javorového sirupu
150 ml mandlového mléka
40g rozinek

Smícháme všechny suché přísady, všechny mokré společně prošleháme a přidáme k suchým. Umícháme těsto, přeneseme ho do formy vyložené pečícím papírem a v troubě předehřáté na 160 stupňů pečeme 45 minut.









2 komentáře:

  1. Ten vypadá skvěle :) !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je výborný! už jsme ho pekly znova a stejně byl zas hned pryč:)

      Vymazat