čtvrtek 12. listopadu 2015
Raw mangový dort
Vypadá jako sluníčko a můžu vám zaručit, že vám stejně jako ono rozzáří den. Až ho budete jíst, budete se na chvíli cítit jako v ráji, chutná božsky. A je tak jednoduchý a za pár minut hotový, že neexistuje výmluva, abyste si ho co nejdříve nevyrobili i vy.
Tenhle dort je prostě dokonalý!
Na kulatou formu o průměru 15 cm potřebujeme:
Korpus
1/2 hrnku mandlí
1/2 hrnku vlašských ořechů
1 hrnek sušených datlí
Náplň
1 velké zralé mango (nebo 2 malé)
100 ml kokosového oleje, rozpuštěného
Mandle a vlašské ořechy rozmixujeme na jemnou moučku, přidáme k nim datle, opět rozmixujeme a hmotu namačkáme na dno formy vyložené fólií. Odložíme na mrazák.
Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme s kokosovým olejem na hladký krém. Nalijeme ho na korpus, uhladíme a dort na několik hodin dáme do lednice, aby ztuhl.
Tento dort je u nas cislo 1 uz 3 roky, dcera ho chce opakovane na narodeniny a vsetky navstevy sa okamzite hlasia o recept, jediny dort, ktory sa u nas nedozije druheho dna:) dakujem za skvely recept.
OdpovědětVymazatBomba dort!!!�� Jen příště musím přidat více oleje. Neudržel pohromadě tak jak bych si představoval �� Ale to samozřejmě záleží na velikosti a zralosti mang(a).
OdpovědětVymazatKdyz jsem delala poprve, nechala jsem orechy, mandle a datle odmocit pres noc a bylo to trochu moc mokre, ale ok. Podruhe jsem pracovala se suchymi surovinami a vse se rozpadlo, navic asi malo oleje, takze ani vrsek nedrzel. Ale uz vím, jak na to.
OdpovědětVymazat