středa 23. prosince 2015
Raw bílá čokoláda
Hodně hořké čokoládě se sice nic nevyrovná, ale i tu bílou, hlavně s vanilkou, si občas dám docela ráda. A tahle "živá", ačkoliv je od těch běžných k nerozeznání, je snad nejlepší, co jsem kdy jedla! Víc než kdykoliv jindy zde záleží na použití těch nejlepších surovin, obzvlášť na raw kakaovém máslu se nevyplatí šetřit.
Zaručuji vám, že ji jednou vyzkoušíte (její výroba je tak jednoduchá, že tomu nic nemůže bránit) a už nikdy nebudete chtít jíst jinou!
Potřebujeme:
1/2 hrnku raw kakaového másla (v tuhém stavu, nasekaného)
1/2 hrnku kešu
2 - 3 lžíce agávového sirupu
1/4 lžičky mleté vanilky
Kešu dáme do robotu a rozmixujeme na pastu. Přidáme rozpuštěné kakaové máslo, agávový sirup a vanilku a dobře promixujeme. Hmotu nalijeme do silikonových formiček a dáme do lednice ztuhnout.
Agávový sirup můžete zkusit nahradit 2-3 lžícemi kokosového cukru, namletého na moučku - dodá čokoládě báječnou karamelovou příchuť i barvu.
Žádné komentáře:
Okomentovat