neděle 31. ledna 2016
Kokosovo-čokoládové tartaletky
Spojení kokosu a čokolády nikdy nezklame a v tomhle veganském dortíčku je navíc vylepšené nepraženými kakaovými boby, kterých se momentálně nemůžu nabažit. Místo toho, abyste jimi tartaletky posypali, je také můžete nadrcené rovnou vmíchat do šlehačky a dortíky dozdobit už jen ovocem. Obě varianty jsou skvělé!
Na 4 formy o průměru 10cm potřebujeme:
Těsto
1 hrnek jemných ovesných vloček
1/2 hrnku strouhaného kokosu
2 lžíce raw kakaa
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce rýžového sirupu
2 lžíce vody
Šlehačka
1 plechovka (400ml) kokosového mléka
2 lžíce raw kakaa
2 lžíce rýžového sirupu
2 lžíce raw kakaových bobů
čerstvé ovoce k podávání (maliny, jahody, plátky banánu..)
Kokosové mléko dáme den předem do lednice.
Ovesné vločky, strouhaný kokos a kakao dáme do robotu a rozmixujeme na jemnou moučku. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře promixujeme. Formičky vyložíme potravinářskou fólií, rozdělíme a namačkáme do nich těsto. Dáme na 1 hodinu do lednice.
Otevřeme plechovku kokosového mléka, odlijeme tekutou část a pevnou hmotu vyšleháme s kakaem a rýžovým sirupem jako šlehačku.
Formičky vyndáme z lednice, z korpusu sloupneme fólii a položíme je na servírovací talíř. Rozdělíme na ně čokoládovou šlehačku.
Kakaové boby nadrtíme a posypeme jimi tartaletky.
Podáváme s čerstvým ovocem.
Úžasný recept, moc ráda vyzkouším!! :-) Narazila jsem na Váš blog úplnou náhodou a vůbec se mi z něj nechce odejít, už jsem Vám prošmejdila všechny recepty, krása :-) http://gatiitoblog.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatmoc děkuji za milý komentář!
Vymazata dejte pak vědět, jak vám chutnalo!:)
Tak už se mi konečně podařilo tartaletky vyzkoušet a dopadly perfektně!! Nejvíc nadšená jsem z toho těsta, je vynikající, náplň jsem vymýšlela vlastní. Takže děkuji, určitě jsem je nedělala naposledy :-) http://gatiitoblog.blogspot.cz/
Vymazatjsem ráda, že se tartaletky povedly:-)
Vymazat