čtvrtek 17. března 2016

Raw chocolate cupcakes


Tohle je asi nejlepší raw dezert, co jsem zatím kdy dělala - a možná i jedla:-) Ten nejčokoládovější krém, co si dovedete představit, na pomerančovo-čokoládovém těstě. Dokonalá slast!
A pokud se vám nechce vyrábět celé košíčky, udělejte si alespoň krém - raw čokoládovou pěnu z avokáda. Vyzkoušela jsem už hodně verzí, ale tahle s rozmixovanými sušenými datlemi, ta je prostě nej!

Na 5 košíčků potřebujeme:

Těsto
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku kešu
1/2 hrnku sušených datlí
2 lžíce raw kakaa
1 lžíce vody
pár kapek pomerančového oleje

Krém
1/3 hrnku datlí
1 avokádo
3 lžíce raw kakaa
1/4 lžičky mleté vanilky

Datle na krém namočíme na 2 hodiny do vody - dáme jí akorát tolik, aby byly datle ponořené.
Ovesné vločky, kešu a kakao rozmixujeme na jemnou moučku, přidáme datle a pomerančový olej, dobře rozmixujeme a nakonec přidáme lžíci vody, aby se těsto dobře spojilo, a ještě promixujeme.
Těsto rozdělíme do 5 silikonových formiček na muffiny (nebo rovnou do papírových košíčků) a lehce upěchujeme. Odložíme na 20 minut do mrazáku.
Mezitím si připravíme krém: datle i s vodou, ve které se máčely, rozmixujeme do hladka. Přidáme oloupané avokádo, kakao a vanilku a společně rozmixujeme.
Těsto opatrně vyndáme ze silikonových formiček a ozdobíme čokoládovým krémem. Podáváme nejlépe ihned.

Žádné komentáře:

Okomentovat