pátek 25. března 2016
Vegan mazanec z celozrnné špaldové mouky
Ve veganské kuchařce Místo kapra hlíva od K. Balcarové a V. Chládkové mě zaujal recept na velikonoční mazanec a konečně nastal správný čas na to, abych ho vyzkoušela. Původní recept jsem trochu upravila a výsledek, byť se klasickému mazanci z bílé mouky úplně nepodobá, chutná fakt moc dobře!:)
Potřebujeme:
500g celozrnné špaldové mouky
1 sáček sušeného droždí
1 sáček citronového cukru
40g třtinového cukru
1/2 lžičky mleté vanilky
80ml kokosového oleje
špetka soli
200ml rýžového mléka
1 banán, nastrouhaný
100g oloupaných mandlí
100g rozinek
Všechny suroviny dáme do mísy a asi 10 minut hněteme těsto (ručně nebo v robotu). Těsto necháme 1 hodinu na teplém místě kynout, během kynutí ho ještě 2x propracujeme. Pak vytvoříme bochánek a necháme ho ještě asi 20 minut kynout na plechu.
Pak ho vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů, pečeme 20 minut, potom teplotu snížíme na 160 stupňů a ještě 10 minut pečeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat