pondělí 9. května 2016
Celozrnné špaldové sušenky s mákem
Tohle sice nejsou žádné klasické křehké máslové sušenky, ale pokud hledáte něco zdravějšího k zakousnutí k čaji, budete z nich určitě nadšeni tak jako já.
Potřebujeme:
200g celozrnné špaldové mouky
2 lžíce máku
1 lžičku kypřícího prášku
1 lžičku mletého zázvoru
4 lžíce kokosového oleje
4 lžíce jablečného pyré
4 lžíce rýžového sirupu
oblíbený džem (použila jsem domácí jahodovo-rybízový)
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme půlhodinu odpočinout v lednici. Potom z něj tvoříme menší kuličky, které dáváme na plech, koncem vařečky do nich uděláme malé důlky a naplníme je trochou džemu.
V troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme 12-15 minut nebo dozlatova. Pak sušenky přesuneme na mřížku a necháme vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat