pátek 17. června 2016

Vanilkový kešu jogurt s jahodovým chia džemem


Recept na vanilkový kešu jogurt jsem našla v Hravě o živé stravě od Evy Hájkové. Trochu jsem si ho upravila a výsledek mě mile překvapil. Je to opravdu velká dobrota:) A se svěžím jahodovým chia džemem je ještě lepší!

Na 4 porce potřebujeme:

Kešu jogurt
1 hrnek kešu
3/4 hrnku vody
2 lžíce rýžového sirupu
prášek vysypaný z 1 probiotické kapsle
1/4 lžičky mleté vanilky
šťáva z půlky citronu

Jahodový chia džem
1 hrnek jahod
2 lžíce chia semínek

Všechny suroviny na jogurt rozmixujeme dohladka a necháme zrát 24 hodin při pokojové teplotě. (Pokud nespotřebujeme ihned, dále ho uchováváme v lednici.)
Jahody rozmixujeme s chia semínky a necháme půlhodiny stát, občas promícháme.
Na dno sklenic dáme jahodový džem a na něj rozdělíme kešu jogurt.

6 komentářů:

  1. Receptů na "kešu jogurt" už jsem pár viděla i vyzkoušela, ale použití "probiotické kapsle" vidím poprvé! Předpokládám, že se jedná o kapsle, které se dají koupit v lékárně a dají se otevřít a obsah vysypat...? Nebo jsou to nějaké speciální "raw"? Díky za odpověď ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, použila jsem normální probiotikum, co se dá koupit v lékárně:-)

      Vymazat
  2. Ještě mám dotaz ke knize "Hravě o živé stravě" od Evy Hájkové. Jak ji hodnotíte, čerpáte z ní hodně receptů, je přínosná? Moc děkuji za odpověď ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka je fajn, určitě jedna z těch nejlepších raw/veganských českých, co se mi zatím dostaly do rukou:) Je hodně zaměřená na výživu dětí, i těch úplně nejmenších.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za recenzi ;-) Nevlastníte náhodou i knihu Radky Zrůstkové "Zdravě a syrově"? Prý je taky dobrá...

    OdpovědětVymazat