středa 5. října 2016

Dýňová polévka se zázvorem


Dýňových polévek jsem uvařila už opravdu hodně. Dobré byly všechny (protože dýňová polévka snad ani nemůže být špatná!), ale taky všechny byly krémové a přiznám se, že už mě to prostě omrzelo. Tak jsem k sobě dala několik výrazných surovin, NErozmixovala je a konečně mám zas dýňovou polévku, kterou chci jíst znova a znova...
 
Potřebujeme:

500g očištěné dýně hokaido, nakrájené na asi 1 cm kostky
100g loupané červené čočky
1 cibuli, na kostičky
asi 3 cm kousek zázvoru, nakrájený nadrobno
1 bobkový list
1 lžičku římského kmínu
1 lžičku mletého koriandru
1,2 l zeleninového vývaru nebo vody
sůl a chilli podle chuti

Na lžící olivového oleje orestujeme cibuli, pak přidáme zázvor a necháme rozvonět. Do hrnce přidáme dýni, propláchnutou čočku, koření, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 25 minut, než čočka a dýně změknou. Dochutíme solí a chilli a podáváme s čerstvými bylinkami a/nebo nori vločkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat