Dýňových polévek jsem uvařila už opravdu hodně. Dobré byly všechny (protože dýňová polévka snad ani nemůže být špatná!), ale taky všechny byly krémové a přiznám se, že už mě to prostě omrzelo. Tak jsem k sobě dala několik výrazných surovin, NErozmixovala je a konečně mám zas dýňovou polévku, kterou chci jíst znova a znova...
Potřebujeme:
500g očištěné dýně hokaido, nakrájené na asi 1 cm kostky
100g loupané červené čočky
1 cibuli, na kostičky
asi 3 cm kousek zázvoru, nakrájený nadrobno
1 bobkový list
1 lžičku římského kmínu
1 lžičku mletého koriandru
1,2 l zeleninového vývaru nebo vody
sůl a chilli podle chuti
Na lžící olivového oleje orestujeme cibuli, pak přidáme zázvor a necháme rozvonět. Do hrnce přidáme dýni, propláchnutou čočku, koření, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 25 minut, než čočka a dýně změknou. Dochutíme solí a chilli a podáváme s čerstvými bylinkami a/nebo nori vločkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat