pondělí 10. října 2016

Kari s dýní, červenou čočkou a špenátem


Nic nezahřeje tělo i duši tak, jako miska voňavého, krémového kari...

Potřebujeme:

400g očištěné dýně, nakrájené na asi 1 cm kousky
200g červené čočky, propláchnuté
125g baby špenátu
1 cibuli, nakrájenou na kostičky
2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
asi 2cm kousek zázvoru, nakrájený nadrobno
1 plechovku (400g) krájených rajčat
1 plechovku (400ml) kokosového mléka
1 lžičku garam masaly
1 lžičku kurkumy
1 lžičku mletého koriandru
1 lžičku mletého římského kmínu
sůl a chilli podle chuti

Na lžíci oleje orestujeme cibuli, přidáme česnek a zázvor a necháme rozvonět. Do hrnce přidáme dýni, čočku, všechno koření, krájená rajčata, kokosové mléko, zalijeme 500ml vody, přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme asi 25 minut, než čočka a dýně změknou. Pak vmícháme špenát, necháme ho zavadnout a kari dosolíme a dochutíme chilli.

Žádné komentáře:

Okomentovat