pondělí 16. ledna 2017

Kokosové kostky


Tohle je hodně triviální recept, ale už mě párkrát zachránil, když mě honila mlsná a doma vůbec nic (lákavého) nebylo. Navíc je tahle sladkost díky kokosu hodně sytá, takže víc jak pár kousků opravdu sníst nezvládnu. A to se taky počítá:)

Potřebujeme:

2 hrnky strouhaného kokosu
1/2 hrnku sušeného ovoce (ideálně bio nebo nesířeného) - větší kusy pokrájené nadrobno (dávám brusinku, ananas a papáju)

Kokos dáme do robotu a mixujeme, než z něj vznikne tekuté máslo - zabere to několik minut, během mixování kokos stíráme ze stran nádoby. Do kokosového másla dobře vmícháme sušené ovoce, směs přendáme do formy vyložené potravinářskou fólií, trochu uhladíme, dáme do lednice na chvíli ztuhnout a pak ostrým nožem nakrájíme na malé kostky.

5 komentářů:

  1. Tak to vypadá skvěle! Určitě vyzkouším. Jsem na protikvasinkové dietě a kokos je jedna z mála povolených radostí, navíc to vypadá jednoduše, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem trochu zaimprovizovala dle stavu špajzky a ke kokosu přidala datlový sirup, směs drceného lněného semínka s ořechy a pokrájené rozinky a je to žravé! Napadlo mě, že kdyby se to polilo čokoládou, bude z toho Bounty B-) Díky moc, výborný nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že se recept osvědčil!:)
      a s čokoládovou polevou z kokosového oleje, javor. sirupu a raw kakaa to je rovnou raw bounty:D

      Vymazat
    2. Nejsem zrovna raw maniak, ale říkala jsem si, že tohle je raw dostatečně ;-) Jinak jsem si chtěla nechat pár kousků na zítra a chlap mi to sežral!! Jsem myslela, že tenhle dezert bude v bezpečí a on se olizuje ještě teď až za ušima :-D

      Vymazat
  3. Zdravím, předpokládám, že se musí uchovávat v lednici ? Jak dlouho cca vydrží ?

    OdpovědětVymazat