neděle 14. května 2017

Jahelný koláč s mákem


Tento jednoduchý bezlepkový koláč nabitý vápníkem připravíte za pár minut a ani kvůli němu nemusíte běžet nakupovat nějaké speciální suroviny, všechno určitě máte doma:) Moc chutná dětem (a u nich jen tak něco neprojde)!

Na formu o průměru 20 cm potřebujeme:

Korpus
1/2 hrnku jáhel
2 lžíce rýžového sirupu

Náplň
1 hrnek máku
1/2 hrnku rozinek
2 lžíce rostlinného mléka

1/3 hrnku mandlí

Jáhly propláchneme vroucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1/2 hrnkem vody, přivedeme k varu a pak asi 10 minut vaříme na mírném ohni, než se voda téměř vyvaří. Pak přiklopíme pokličkou a necháme dalších 10 minut stát. Do uvařených jáhel nalijeme rýžový sirup a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém, který uhladíme do formy vyložené potravinářskou fólií. Odložíme do lednice.
Připravíme si náplň: mák umeleme a v robotu rozmixujeme s rozinkami a rostlinným mlékem do hladka. Naneseme na korpus a ozdobíme spařenými a oloupanými mandlemi. Před podáváním necháme ztuhnout v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat