úterý 4. srpna 2015
Omáčka z pečených rajčat
Rajčat dokážu sníst opravdu hodně, ale když jich mám výjimečně tolik, že už nevím, co s nimi, vyrobím si do zásoby na mrazák tuhle strašně dobrou a neuvěřitelně jednoduchou omáčku.
1kg zralých rajčat
5 neoloupaných stroužků česneku
olivový olej
čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti (bazalka, oregano...)
Rajčata rozpůlíme a řeznou stranou dolů vyskládáme na plech lehce potřený olivovým olejem. Přidáme i neoloupané stroužky česneku. V troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme 45 minut až hodinu, podle velikosti rajčat. Z rajčat odstraníme slupky, oloupeme česnek a vše společně s bylinkami rozmixujeme dohladka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat