neděle 10. ledna 2016
Vegan kokosová panna cotta
Vegan panna cotta z kokosového mléka je jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. A úplně nejlepší je s mangovým želé navrch. Ovoce na želé můžete samozřejmě použít jakékoliv, stačí ho rozmixovat na pyré a svařit s agarem. Ale kombinace sladkého kokosu s vanilkou s nakyslým mangem je podle mě dokonalá!
Také můžete připravit panna cottu samotnou a servírovat ji s čerstvým ovocem nebo s ovocnou omáčkou. Ať už se rozhodnete jakkoliv, určitě si pochutnáte.
Potřebujeme:
Panna cotta
400ml kokosového mléka
4g agaru v prášku
3 lžíce rýžového sirupu
1/4 lžičky mleté vanilky
Mangové želé
1 zralé mango
3g práškového agaru
V rendlíku smícháme kokosové mléko s agarem, rýžovým sirupem a vanilkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak odstavíme z plamene a nalijeme do skleniček/ formiček. Necháme v lednici ztuhnout.
Mango oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na pyré, kterého potřebujeme 300 ml. Smícháme ho s agarem, přivedeme k varu, pak odstavíme, rozdělíme na panna cottu a opět necháme ztuhnout v lednici. Můžeme dozdobit kokosovými chipsy.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat