čtvrtek 22. září 2016
Dýňové brownies - veganské a bez lepku
Absolutní čokoládová slast! I kdyby to mělo být jediné, co letos (z dýně) upečete, tak hned do toho - tyhle brownies opravdu stojí za to!
Na formu 22x22 cm potřebujeme:
200g hořké, vysokoprocentní čokolády
1/4 hrnku kokosového oleje
1/4 hrnku silného espressa
1/3 hrnku kokosového cukru
1 a 1/2 hrnku dýňového pyré
1 a 1/3 hrnku pohankové mouky
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/4 lžičky mleté vanilky
Čokoládu dáme do misky a společně s kokosovým olejem necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme espresso, kokosový cukr, dýňové pyré, dobře promícháme a případně necháme trochu zchladnout.
Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny, které dobře vmícháme do čokoládové směsi a pak těsto uhladíme do formy vyložené pečícím papírem.
V troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme asi 25 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Prosím, je tu někde to dýňové pyré? Nebo jak na něj....
OdpovědětVymazatDíky moc
stačí dýni upéct (na 200 stupňů 20-30 minut) nebo v trošce vody uvařit doměkka a pak rozmixovat.
VymazatDěkuji moc
Vymazat