úterý 11. října 2016
Nepečené perníkové řezy z ovesných vloček s karobovou polevou
Mlsná jsem fakt hodně:) A když potřebuju něco malého sladkého a zrovna nemám nic po ruce, tvořím. Kolikrát i téměř z ničeho. Takhle vznikly i třeba tyto perníkové řezy. Jsou strašně dobré! Nikdy nám v lednici dlouho nevydrží..
Na formu 20x20cm potřebujeme:
2 hrnky ovesných vloček
1 hrnek strouhaného kokosu
3/4 hrnku rozinek
1 lžíci perníkového koření
100ml vody
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce karobu
1 lžíci rýžového (nebo jiného) sirupu
strouhaný kokos na ozdobu
Ovesné vločky dáme do robotu a rozmixujeme najemno. Přidáme kokos, rozinky a koření a dobře promixujeme. Nakonec přilijeme vodu a mixujeme, aby se těsto dobře spojilo. Formu vyložíme fólií a těsto do ní uhladíme. Odložíme do lednice.
Smícháme olej, sirup a karob, polevu nalijeme na těsto, posypeme kokosem a dáme do lednice alespoň na hodinu ztuhnout. Pak krájíme na řezy.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
sly by misto rozinek pouzit datle/datlova pasta?:-)
OdpovědětVymazatšly, sama to taky obcas delam, ale s rozinkami nám to proste chutná víc:) datlí ale dávám menší množství a přidám trošku víc vody
Vymazatbezva, diky :-)
Vymazat