úterý 18. srpna 2015
Cuketová polévka s mátou
Cuketová polévka není žádný velký objev, to uznávám. Ale teď, když cukety rostou jako divé a vždycky se najde nějaká, co se vymkne kontrole a dosáhne obřích rozměrů a nic moc se s ní už podniknout nedá, se recept na svěží polévku neotřelé chuti určitě hodí.
Potřebujeme:
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 bramboru
1 velkou cuketu (nebo několik menších)
asi 1,5 l zeleninového vývaru/ vody
velkou hrst čerstvých mátových lístků
Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a necháme rozvonět. Pak přisypeme na menší kousky nakrájenou bramboru, chvíli vše společně smažíme a zalijeme horkým vývarem/ vodou. Necháme vařit 10 minut, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a ještě 10 minut povaříme. Vsypeme mátové lístky a polévku rozmixujeme dohladka.
Žádné komentáře:
Okomentovat