středa 4. listopadu 2015

Raw makový koláč s vlašskými ořechy


Po úspěchu raw makové tartaletky jsem vymýšlela další koláč tak, aby korpus lépe ladil s náplní. A myslím, že se to hodně povedlo - vlašské ořechy, sušené švestky a skořice a spousta sladkého mletého máku jdou k sobě báječně!

Na kulatou formu o průměru 15cm potřebujeme:

Korpus
120g vlašských ořechů + 8 půlek na ozdobení
60g sušených švestek
1 lžička mleté skořice
1 lžíce kokosového oleje

Náplň
150g máku
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce agávového sirupu

Všechny suroviny na korpus rozmixujeme a namačkáme na dno a stěny formy vyložené fólií. Na chvíli odložíme na mrazák.
Mák umeleme a smícháme s agávovým sirupem a kokosovým olejem. Směs uhladíme na korpus a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.


Žádné komentáře:

Okomentovat