středa 4. listopadu 2015
Raw makový koláč s vlašskými ořechy
Po úspěchu raw makové tartaletky jsem vymýšlela další koláč tak, aby korpus lépe ladil s náplní. A myslím, že se to hodně povedlo - vlašské ořechy, sušené švestky a skořice a spousta sladkého mletého máku jdou k sobě báječně!
Na kulatou formu o průměru 15cm potřebujeme:
Korpus
120g vlašských ořechů + 8 půlek na ozdobení
60g sušených švestek
1 lžička mleté skořice
1 lžíce kokosového oleje
Náplň
150g máku
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce agávového sirupu
Všechny suroviny na korpus rozmixujeme a namačkáme na dno a stěny formy vyložené fólií. Na chvíli odložíme na mrazák.
Mák umeleme a smícháme s agávovým sirupem a kokosovým olejem. Směs uhladíme na korpus a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.
Ďakujem za Vaše inšpiratívne recepty, až dnes som objavila túto stránku, čo recept to poklad! 🙂 jednoduché, zdravé, chutné- práve si pochutnávam na tomto raw makovom koláčiku, len do makovej plnky som pridala domáci slivkový džem bez cukru, je fantastický👋❤️
OdpovědětVymazat