úterý 2. února 2016

Banánové palačinky - bez lepku a bez mléka


Občas si náhodně koupím nějakou novou "zdravou" surovinu a pak teprve přemýšlím, co s ní. Třeba jako jahelnou mouku. Sem tam jsem ji přidala do těsta, ale pořád to nebylo ono. Pak mě jednou napadl tento recept. Banán palačinky příjemně osladí a přirozeně překryje nahořklou chuť jahelné mouky a zvláštní - někomu nepříjemnou - chuť té pohankové. Nad mými pokusy sice rodina někdy ohrnuje nos a já je musím jíst sama, ale tyto palačinky mají vždy velký úspěch a já už těsto na ně zadělávám rovnou z dvojité dávky:)

Potřebujeme:
1 banán
250ml rýžového (nebo jiného rostlinného) mléka
1 vejce
1/2 hrnku pohankové mouky
1/2 hrnku jahelné mouky

Všechny suroviny společně rozmixujeme na hladké těsto, které necháme 15 minut stát. Pak z něj pomalu smažíme tenké palačinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat