pátek 19. února 2016

Bezlepkový kakaovo-kokosový piškot s jahodovým želé


Chystala jsem se upéct koláč, na který jsem měla už nějakou dobu chuť. Jenže pak jsem se podívala na recept a zjistila, že dobrou půlku ingrediencí doma nemám. Vlastně že doma nemám skoro nic na pečení. Takže jsem zaimprovizovala a vznikl tenhle báječný, ne moc sladký bezlepkový dort. A nevypadá vůbec špatně, co myslíte?:)

Na kulatou formu o průměru 15cm potřebujeme:

Korpus
2 vejce
4 lžíce kokosového cukru
4 lžíce pohankové mouky
4 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíci kakaa

Želé
250ml jahodového pyré (rozmixovala jsem povolené mražené jahody)
3g agaru
mletá vanilka

strouhaný kokos a čerstvé jahody na ozdobení

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Smícháme mouku, kokos a kakao a směs lehce zamícháme do vajec. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme asi 25 minut. Pak necháme vychladnout.
Agar rozmícháme v 50ml studené vody, pak smícháme s jahodovým pyré a vanilkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme trochu zchladnout a pak nalijeme na korpus.
Za 5 minut posypeme povrch dortu strouhaným kokosem a dáme do lednice ztuhnout.
Před servírováním vyndáme dort z formy a ozdobíme jahodami.


Žádné komentáře:

Okomentovat