úterý 17. května 2016

Kokosové jáhlové tartaletky s borůvkovým želé



Jáhly s ovocem v agaru jsou moje oblíbená dobrota. A tahle kombinace kokosového korpusu a borůvek je vážně skvělá...

Na 4 tartaletky o průměru 10cm potřebujeme:

Korpus
1/2 hrnku jáhel
1 hrnek kokosového mléka
1 lžíci kokosového oleje

Borůvkové želé
1 a 1/4 hrnku mražených borůvek
3g agaru v prášku
2 lžíce agávového sirupu
1/4 lžičky mleté vanilky

Do nádoby na mixování si nachystáme mražené borůvky a necháme je stát při pokojové teplotě.
Jáhly spaříme vroucí vodou, propláchneme, spolu s kokosovým mlékem vložíme do hrnce, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut nebo do doby, až se tekutina téměř vsákne. Pak přiklopíme pokličkou a necháme ještě 15 minut odpočívat. Potom do jáhel vmícháme kokosový olej, hmotu rozdělíme do 4 formiček vyložených potravinářskou fólií a rovnoměrně namačkáme na dno i do okrajů. Odložíme do lednice.
Borůvky rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré a doplníme studenou vodou tak, abychom získali 300ml tekutiny. Dáme do rendlíku, dobře promícháme s agarem, agávovým sirupem a vanilkou, za stálého míchání přivedeme k varu, minutu povaříme a pak rozdělíme na jáhlové korpusy.
Počkáme, až želé ztuhne, z korpusu odstraníme fólií a podáváme.



2 komentáře:

  1. ty formicky jsou jako na vanocni cukrovi?nebo co to mas za formicky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsou to formičky s vlnitým okrajem, mají průměr 10cm, prodávají se většinou v balení po 4 kusech

      Vymazat