pondělí 20. června 2016

Raw čokoládové košíčky s jahodovým "tvarohovým" krémem



Letos si sezónu jahod opravdu užívám:-) Pořád vymýšlím, co s nimi v kuchyni nového provedu a jednou z toho vznikly tyhle malé roztomilé dortíčky. Nejlepší je na nich krém - chutná úplně přesně jako tvaroh s rozmačkanými jahodami, jak si ho vybavuju z dětství...

Na 6 košíčků potřebujeme:

Košíčky
1/2 hrnku mandlí
1/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku datlí
2 lžíce raw kakaa
1/2 - 1 lžíce vody

"Tvarohový" krém
1/2 hrnku kešu
1 hrnek jahod
1 lžíce agávového sirupu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného

3 jahody na ozdobení

Mandle vložíme do food procesoru a rozmixujeme najemno. Přidáme vločky a kakao a promixujeme. Potom přidáme datle a dobře rozmixujeme. Nakonec přidáváme vodu - stačí jen tolik, aby se těsto spojilo. Pak ho rozdělíme a namačkáme do formiček vyložených potravinářskou fólií. Odložíme na 1 hodinu do mrazáku.
Všechny suroviny na krém kromě kokosového oleje dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme kokosový olej a dobře zamixujeme.
Z košíčků odstraníme fólii a rozdělíme do nich krém. Navrch položíme půlku jahody a můžeme podávat.

2 komentáře:

  1. Měla jsem přesně hrnek jahod ze zahrádky, tak jsem vyzkoušela tyto košíčky a moc nám chutnaly ;-) Krém jsem měla růžovější, než zde na fotce, a už jsem ho ani nedoslazovala sirupem, byl sladký akorát. Docela by mě zajímalo, v čem tkví finta zašlehat kokosový olej do krému až nakonec...? Já to umixovala vše najednou a vydařil se náramně ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi máte červenější a sladší jahody:-))
      vmixování kokosového oleje až nakonec je trik odkoukaný z kuchařek, ono se to samozřejmě všechno dohromady rozmixuje i společně, ale když vyzkoušíte oba postupy, uvidíte, že směs, kdy se kokosový olej přidal samotný na konci, bude jemnější;-)

      Vymazat