pondělí 6. června 2016
Raw strawberry cheesecake
Tohle je asi ten nejjednodušší a přitom nejlepší raw cheesecake, co jsem kdy dělala a jedla! Recept je opět z kuchařky Tajemství syrové stravy a v těchto dnech, kdy jsou sladké české jahody k dostání úplně všude, si vyloženě říká o vyzkoušení.
Na formu o průměru 15 cm potřebujeme:
Krusta
1/2 hrnku kešu
1/2 hrnku mandlí
1/4 hrnku datlí
1,5 lžíce vody
Krém
1/2 hrnku kešu
1 hrnek jahod
1/8 hrnku agávového sirupu (v původním receptu je 1/4 hrnku, ale 1/8 byla podle mě tak akorát)
šťáva z půlky citronu
1/2 lžičky mleté vanilky
1/2 hrnku kokosového oleje, rozpuštěného
+ jahody na zdobení
Kešu a mandle dáme do robotu a rozmixujeme na mouku, pak přidáme datle, promixujeme a nakonec přilijeme vodu, aby se těsto spojilo. Namačkáme ho na dno formy vyložené potravinářskou fólií.
Do mixéru vložíme kešu, jahody, agávový sirup, citronovou šťávu a vanilku a rozmixujeme na jemný krém. Přilijeme kokosový olej a společně dobře promixujeme. Krém nalijeme na krustu a dort dáme na pár hodin do mrazáku.
Před podáváním odstraníme fólií, dort ozdobíme čerstvými jahodami a necháme ho asi 20 minut stát při pokojové teplotě.
Žádné komentáře:
Okomentovat