středa 1. června 2016
Sušenky Oreraw
Recept je z kuchařky Tajemství syrové stravy. Autorka Veronika Klamtová o sušenkách píše, že potěší hlavně děti. Myslím, že "potěší" je hodně slabý výraz: holčičky se jich nemohly nabažit, kdybych je nechala, snědly by je všechny na posezení!
Potřebujeme:
Sušenky
1 hrnek mandlí
1 hrnek datlí
1/4 hrnku lněného semínka
1/2 hrnku kokosu
1/2 hrnku kakaa
špetka soli
1/4 hrnku vody
Krém
1 hrnek kešu
1/2 hrnku vody
1/4 hrnku agávového sirupu (stačila by i 1/8 hrnku)
1/2 hrnku kokosového oleje
1 lžička mleté vanilky
Lněné semínko umeleme. Mandle vložíme do robotu a rozmixujeme je na mouku. Poté přidáme umleté lněné semínko, kokos a datle. Rozmixujeme a přidáme kakao a sůl. Opět rozmixujeme a zalijeme vodou. Promixujeme, aby se vše dobře spojilo. Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi do tloušťky asi 4 mm a vykrajujeme z něj kolečka. Dáme je do lednice zchladit.
Mezitím dáme do mixéru kešu, vodu, agávový sirup a vanilku. Umixujeme na hladký krém, přidáme rozpuštěný kokosový olej a znovu rozmixujeme. Krém přelijeme do misky a dáme do lednice na 4 hodiny zchladit. (Já si postup urychlila - dala jsem krém na mrazák a každých asi 10 minut ho promíchávala, než dobře ztuhnul.)
Ztuhlým krémem namažeme sušenky a spojíme je dohromady. Ihned podáváme nebo uchováváme v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat