úterý 13. září 2016

Mangovo-kokosové muffiny


Sice se snažím nakupovat především sezónní a lokální ovoce a zeleninu, ale když dojde na mango... to má pro mě prostě sezónu celý rok:) Kdykoliv vidím v obchodě nějaký pěkný kousek, tak mu neodolám. Tentokrát jsem ho použila pro mě trochu netradičním způsobem a výsledkem byly naprosto úžasné muffiny, troufnu si říct, že snad nejlepší, co jsem kdy upekla!

Na 8 muffinů potřebujeme:

1 hrnek mangového pyré /1 mango, rozmixované
3 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kokosového cukru
1 hrnek pohankové mouky
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky sody

Pyré promícháme s olejem a cukrem. V druhé misce smícháme ostatní suroviny, které pak zapracujeme do tekuté směsi. Těsto rozdělíme do košíčků a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme asi 25 minut.

5 komentářů:

  1. Naprosto chápu vaše nadšení pro mango. Mám to úplně stejně :-) Vyběhnou muffiny při pečení, nebo spíš zůstanou tak, jak je dáte do košíčku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že v mangové mánii nejsem sama:) Muffiny lehce vyběhnou.

      Vymazat
  2. rada bych recept vyzkoušela a sama jsem zvedava kdy k tomuto pokusu dojde...musim koupit kokosovy cukr a olej a pohankovou mouku...u toho oleje si nejsem jista který...poradite...jakykoliv uspokoji mou potrebu nahradit tuk zdravejsi variantou...anebo plati umera prima cim vyssi cena tim vyssi kvalita?dekuji za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám za to, že všechny za studena lisované oleje jsou zdravé, ale v malém množství, taky je fajn jich používat víc druhů, každý má jiné benefity. kokosový olej používám hlavně do sladkých jídel, ale byť se objevuje ve většině mých receptů, tak ho málokdy jíme častěji než 2x týdně. ráda používám kokosák od značky purity vision nebo ten z dm (pod dm značkou) a ty určitě nepatří k nejdražším;)

      Vymazat
  3. Nechybí tam vajíčka? Já je radši přidala, at si to nezkazím, jinak byly výborné 👍😊

    OdpovědětVymazat