pondělí 12. prosince 2016
Skořicový kváskový koláč s hruškami a jablky
Zdravější verze klasického kynutého koláče na plech. Je jednoduchý, ale pěkně šťavnatý, neuvěřitelně voňavý a strašně dobrý!
Potřebujeme:
Kvásek
125g celozrnné žitné mouky
125g vody
1 lžíce kvásku
Těsto
kvásek
350g celozrnné špaldové mouky
150ml rýžového mléka
50ml kokosového oleje
50ml javorového sirupu
2 lžičky mleté skořice
Náplň
5 jablek
5 hrušek
50g rozinek
Drobenka
80g celozrnné špaldové mouky
30g javorového sirupu
20g kokosového oleje
1/2 lžičky skořice
Smícháme žitnou mouku, vodu a lžíci kvásku a necháme 12 hodin pracovat. Poté si odebereme lžíci kvásku na příště a nachystáme si těsto: všechny suroviny na něj dáme do mísy a prohněteme. Těsto necháme v teple 4 hodiny kynout. Poté ho roztáhneme na plech a necháme ještě půlhodinu odpočívat. Mezitím si připravíme náplň: jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky a promícháme s rozinkami. Také si smícháme všechny suroviny na drobenku. Ovoce rozprostřeme na koláč, navrch nasypeme drobenku a v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 25 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Zdravím!:-) Šel by koláč udělat i nějak zcela bez pšenice? Co myslíte?
OdpovědětVymazat