pondělí 30. ledna 2017
Mrkvový perník (vegan)
Tuhle skvělou buchtu peču poslední dobou tak často, že už znám (já i dcera) recept zpaměti, a přesto se mi jí podařilo vyfotit až teď - prostě se nikdy nedočkala dobrého světla:) Suroviny se dají - snad až na mrkev - donekonečna obměňovat, takže je ideální pro chvíle, kdy se mi nechce kvůli jedné chybějící přísadě běžet do obchodu. Ale hlavně chutná opravdu všem, nejen veganům, co se snaží jíst zdravě!:)
Na formu 22x32 cm potřebujeme:
2 lžíce chia semínek + 4 lžíce vody
200g najemno nastrouhané mrkve
1/4 hrnku javorového sirupu
1/4 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku rostlinného mléka
200g celozrnné špaldové mouky
50g ovesných vloček
2 lžíce sójové mouky
1 lžíci perníkového koření
1 lžičku mleté skořice
1 lžičku kypřícího prášku
1 lžičku jedlé sody
50g rozinek
50g vlašských ořechů, nasekaných
Chia semínka smícháme s vodou a necháme asi 15 minut bobtnat. Do jedné mísy dáme mrkev, javorový sirup, olivový olej, rostlinné mléko a nabobtnalá chia semínka a promícháme. V druhé misce smícháme všechny suché suroviny, které dobře vmícháme do mrkvové směsi. Nakonec zapracujeme rozinky a ořechy. Těsto uhladíme do formy a na 180 stupňů pečeme 35 - 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat