sobota 2. dubna 2016
Vegan "sýrový" koláč se zeleninou
Zbožňuju zdravá, jednoduchá jídla, která vypadají (a samozřejmě) chutnají skvěle. Třeba jako tenhle koláč - s křehkým těstem, "sýrovým" tofu krémem a spoustou zeleniny...
Na kulatou formu o průměru 20cm potřebujeme:
Korpus
1/2 hrnku ovesných vloček
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
špetka soli
Náplň
400g tofu natural
1/2 hrnku ovesné smetany
6 lžic lahůdkového droždí
2 lžičky sušené bazalky
1 menší lilek
1 cuketa
2 mrkve
Ovesné vločky dáme do robotu a rozmixujeme na moučku. Přidáme mouku, olej, vodu a sůl a dobře promixujeme. Vzniklou drobenku namačkáme na dno a stěny formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 10 minut.
Mezitím si nachystáme náplň: tofu rozmixujeme se smetanou, lahůdkovým droždím a bazalkou na hladký krém.
Cuketu a mrkve nakrájíme na tenké plátky, lilek nejdříve rozkrojíme napůl a pak také nakrájíme na plátky.
Na předpečený korpus uhladíme krém a do něj dokola skládáme plátky zeleniny.
Koláč dáme do trouby a na 180 stupňů ho pečeme 50 minut.
Před podáváním necháme aspoň 30 minut zchladnout ve formě. Ale podle mě chutnal ještě lépe až druhý den:)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Jéžišmarjá ten vypadá tak nádherně!!!!! To musím zkusit!!!
OdpovědětVymazatděkuju:-) určitě ho vyzkoušej, je to fakt dobrota!:-)
Vymazat