čtvrtek 3. listopadu 2016
Jahelné šišky s mákem
Moje úplně první šišky s mákem - nejen, co jsem vařila, ale i jedla! Hodně "alternativní", ale taky hodně dobré! Recept je z Biokuchařky od Hanky Zemanové.
Potřebujeme:
150g jáhel
150g hladké kukuřičné mouky
1 sáček vanilkového pudinku
špetku soli
kokosový olej
rýžový sirup
mák
kokosový cukr
strouhaný kokos
Nachystáme si mák: nasucho ho opražíme a umeleme.
Jáhly uvaříme se špetkou soli doměkka a necháme úplně vychladnout. Pak je smícháme s kukuřičnou moukou a pudinkovým práškem a vypracujeme těsto, z kterého tvoříme malé šišky.
Šišky povaříme ve vroucí vodě - hned jak vyplavou, vytáhneme je a necháme trochu vychladnout.
Nakonec je opečeme na kokosovém oleji, zastříkneme trochou rýžového (nebo jiného rostlinného) sirupu a necháme lehce zkaramelizovat.
Na talíři je posypeme mákem, strouhaným kokosem a podle chuti dosladíme kokosovým cukrem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat