čtvrtek 24. listopadu 2016
Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou, bramborami a tofu
Vegan a taky hodně odlehčená verze receptu z kuchařky Nigellissima od Nigelly Lawson. Absolutně nejlepší jídlo s kapustičkami, co znám!:)
Potřebujeme:
300g růžičkové kapusty
200g brambor
100g kukuřičných těstovin
200ml sójové smetany
200g uzeného tofu
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžičku sušeného tymiánu
1 lžičku sušeného česneku
Brambory oloupeme a nakrájíme na asi 1,5 cm velké kostky. Růžičkovou kapustu očistíme a rozkrojíme na půlky, větší kousky na čtvrtiny.
Brambory dáme vařit do vroucí vody na 15 minut, později přidáme těstoviny - na počet minut podle návodu na obalu, na posledních 5 minut přidáme růžičkovou kapustu. Slijeme vodu a směs necháme v cedníku okapat. Dáme do zapékací misky, přidáme tofu nastrouhané nahrubo, smetanu, lahůdkové droždí, tymián a česnek, dobře promícháme a v troubě předehřáté na 180 stupňů zapékáme asi 20 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat