středa 9. září 2015

Kokosový dortík s broskví


Tenhle malý dortíček okouzlí nejen báječnou chutí, ale i vzhledem: moje mlsné food kritičky mě ho málem ani nenechaly vyfotit, jak moc chtěly kytičku ochutnat:). A to se jindy podobným dezertům zdaleka vyhýbají.
A když už jednou načneme plechovku kokosového mléka na šlehačku, proč hned neudělat dortíčků několik a přesvědčit víc podobných odpůrců, že zdravá dobrota nemusí být nudná!

Na 1 kulatou formu o průměru 12cm potřebujeme:

40g mandlí
20g strouhaného kokosu
7 datlí
2 lžíce kokosového oleje

plechovku kokosového mléka (využijeme 5 lžic ušlehané kokosové šlehačky)
mletou vanilku
agávový sirup podle chuti

1 broskev

Den předem dáme do lednice plechovku kokosového mléka.

Mandle, kokos, datle a kokosový olej společně rozmixujeme a hmotu namačkáme na dno i stěny formy vyložené potravinářskou fólií. Dáme na půl hodiny na mrazák. Pak vyndáme korpus z formy.

Nachystáme si šlehačku: plechovku kokosového mléka otevřeme a vylijeme vodu. Ztuhlou část vyšleháme, ochutíme vanilkou a podle chuti osladíme agávovým sirupem.

Pět lžic kokosové šlehačky uhladíme na korpus.

Broskev nakrájíme na tenčí plátky a naskládáme na šlehačku do tvaru kytičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat