středa 14. října 2015

Polévka z pečené dýně a česneku s červenou čočkou

Tenhle recept na dýňovou polévku je sice náročnější na přípravu než ty, co jsem zatím dělala, ale opravdu se to vyplatí - výsledná chuť je prostě dokonalá! Pečená dýně a hlavně česnek pomůžou tuhle notoricky známou polévku tak ozvláštnit, že se nebudete stíhat olizovat:-) Recept opět pochází z knížky Doktor šéfkuchař, trochu jsem jej upravila.

Potřebujeme:
1 máslová dýně, neoloupaná, nakrájená na kostky
4 stroužky česneku, oloupané
1,5 lžičky sušených bylinek (použila jsem tymián, bazalku a oregano)
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
200g červené čočky
kousek řasy wakame
1 l zeleninového vývaru

Dýni a česnek dáme do pekáčku, pokropíme olivovým olejem, posypeme bylinkami, promícháme a v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 25 minut.
Na oleji osmahneme cibulku a řapíkatý celer, přidáme oloupanou pečenou dýni, česnek, propláchnutou čočku a řasu wakame, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, aby čočka změkla. Pak polévku rozmixujeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat