Raw čokoládové kuličky jsou pro mě tak nějak základem zdravého mlsání - myslím, že to byla první raw sladkost, co jsem vůbec kdy vyrobila, a přitom se k nim stále vracím - nejsou vůbec složité, suroviny mám na ně doma snad vždycky a hlavně jsou hrozně dobré!:) A moc chutnají i dětem, pro které jsou určitě vhodnější než všechny běžné čokolády.
A když k už tak úžasnému receptu přidáte pár kapek pomerančového oleje, výsledek je přímo božský! Znáte Terry´s Chocolate Orange? Tak tyhle kuličky jsou mnohem lepší. A zdravější!
Potřebujeme:
1/2 hrnku mandlí
1/2 hrnku kešu
1 hrnek sušených datlí
asi 5 kapek pomerančového oleje (lisovaného zastudena)
2 lžíce raw kakaa + na obalení
Mandle na asi 8 hodin namočíme do studené vody, pak je opláchneme, osušíme, dáme do robotu a rozmixujeme na moučku. Přidáme kešu a datle a společně rozmixujeme. Nakonec přidáme kakao a pomerančový olej a dobře rozmixujeme. Z těsta tvoříme kuličky, které ještě můžeme obalit v kakau.
Žádné komentáře:
Okomentovat