úterý 16. února 2016

Raw makové koláčky


Já vím, že na první pohled tyhle koláčky vůbec nevypadají jako makové - ale v obchodě jsem narazila na bílý mák a tak ho teď používám, kde to jen jde:) Po raw makových koláčcích už dlouho pokukuju ve Sladké rawmanci, ale tentokrát jsem se jen volně inspirovala a recept si hodně upravila podle sebe - vůbec neobsahuje ořechy ani kokosový olej! Což jim na chuti vůbec neubírá; jsou moc, moc dobré!

Potřebujeme:

Těsto
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku sušených datlí
1/2 hrnku rozinek
špetka mleté vanilky
2 lžičky vody

Náplň
1/2 hrnku (bílého) máku
1 malý banán
2 lžičky citronové šťávy
2 lžičky agávového sirupu

+ rozinky na zdobení

Slunečnicová semínka dáme do robotu a rozmixujeme najemno. Přidáme ovesné vločky, datle, rozinky a vanilku a dobře promixujeme. Nakonec přidáme vodu, aby se těsto spojilo a ještě rozmixujeme.
Z těsta tvoříme kuličky o trochu větší než vlašský ořech, dáme je mezi dvě fólie a malou skleničkou je stlačíme a zároveň tak do nich vytvoříme kolečko, místo na náplň. Nachystané korpusy dáme na servírovací talíř a odložíme do lednice.
Připravíme makovou náplň: mák umeleme a s banánem, citronovou šťávou a agávovým sirupem rozmixujeme dohladka. Krém rozdělíme na koláčky a ozdobíme rozinkami. Ihned podáváme.

4 komentáře:

  1. Mám prosbu - zrovna teď řeším nákup mixéru, aby zvládl obdobné recepty. Jaký používáte Vy?
    Děkuji, hezký den, Pavlína.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám už delší dobu robot Philips HR 7762/00, není špatný, ale teď už bych si asi vybrala jiný...:-)
      Hezký den i vám!

      Vymazat
  2. Abych se vyhnula pracnému tvoření placiček pomocí fólie, obalila jsem kuličku těsta v mletých loupaných mandlích, a pak snadno vytvořila placičku ;-) Šlo to jak po másle a chuť báječná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono to s tou fólií zas tak pracné není;-) ale s mandlemi to muselo být výborné!:-)

      Vymazat