středa 9. března 2016

Bezlepkový Jaffa cake


Sice jsem to původně neměla v úmyslu, ale dortík, co jsem vytvořila, chutná téměř stejně jako Jaffa cakes, malé piškoty s pomerančovým želé a s čokoládovou polevou. A jestli milujete kombinaci čokolády a pomeranče tak jako já, budete mít co dělat, abyste ho nesnědli na posezení:) Nedá se mu odolat!

Na kulatou formu o průměru 15 cm potřebujeme:

Korpus
4 vejce
40g kokosového cukru
110g pohankové mouky
1/4 lžičky mleté vanilky
20g kokosového oleje, rozpuštěného

5 lžic pomerančové marmelády

60g tmavé čokolády (čím víc %, tím lépe)
10g kokosového oleje
asi 5 kapek pomerančového oleje

kandovaná pomerančová kůra na ozdobu (nemusí být)

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak pomalu přidáváme mouku smíchanou s vanilkou a nakonec vmícháme kokosový olej. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a na 160 stupňů pečeme 45-50 minut.
Korpus necháme vychladnout a pak ho podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Na spodní díl namažeme marmeládu a přiklopíme vrchním dílem.
Čokoládu a kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni, pak vmícháme pomerančový olej, polevu nalijeme na dort a ozdobíme ho kandovanou kůru. Necháme ztuhnout a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat