středa 2. března 2016

Raw čokoládová velikonoční vajíčka s kokosovou náplní


Počasí sice zatím moc jarně nevypadá, ale já už vymýšlím, jaké dobroty letos holčičkám zajíček donese - tato čokoládová vajíčka plněná kokosovým máslem mezi nimi rozhodně nebudou chybět.

Na 10 čokoládových vajíček potřebujeme:

1/2 hrnku raw kakaového másla (nasekaného)
2 lžíce raw kakaa
2 lžíce rýžového (nebo jiného) sirupu
10 lžiček kokosového másla

Kokosové máslo si připravíme jednoduše tak, že strouhaný kokos rozmixujeme v robotu na tekuté máslo, trvá to jen chvíli. Z 200g strouhaného kokosu vznikne asi 200ml másla, uchováváme ho při pokojové teplotě, v lednici ztvrdne.
Prázdnou silikonovou formu dáme do mrazáku.
Kakaové máslo rozpustíme (pomalu, třeba tak, že ho dáme do misky a tu dáme do mísy s teplou vodou). Pak vmícháme kakao a sirup. Čokoládou potřeme vnitřek formiček, dáme ztuhnout do mrazáku a za chvíli ještě jednou zopakujeme. Poté dovnitř každého vajíčka nalijeme lžičku kokosového másla a opět dáme na chvilku do mrazáku. Navrch nalijeme čokoládu, necháme ztuhnout a vyloupneme vajíčka z formy.

Žádné komentáře:

Okomentovat