úterý 18. října 2016

Dýňový hummus


Hummus u nás všichni zbožňujeme a v lednici nám nikdy nechybí - ať už dělaný doma nebo kupovaný. A když teď cpu dýni všude, jednou skončila i v této cizrnové pomazánce. Moc dobré to bylo!:)

Potřebujeme:

400g očištěné dýně
3 lžíce olivového oleje
250g uvařené cizrny
3 lžíce tahini
3 lžíce citronové šťávy
2 lžičky sušeného česneku (nebo 2 nadrcené stroužky česneku)

Dýni nakrájíme na kousky, dáme do pekáčku, pokapeme olejem a v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 25 minut.
Do robotu dáme cizrnu, upečenou dýni, tahini, citronovou šťávu, česnek a mixujeme. Během mixování přiléváme po troškách vodu, než je hummus hladký tak, jak máme rádi.
Před podáváním dáme vychladit do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat