čtvrtek 13. října 2016
Kuskusový salát s pečenou zeleninou a cizrnou
Moje krabičkové obědy většinou moc nápadité nejsou. Tenhle salát vznikl bez velkého vymýšlení, ale chutná opravdu luxusně a já se prostě musím o recept na něj podělit. Za půl hodiny a téměř bez práce máte na stole zdravou, vydatnou a přitom výbornou večeři a ještě vám zbyde dost na další den k obědu:)
Potřebujeme:
400g očištěné dýně
1 cuketu (asi 400g)
2 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
250g uvařené cizrny
100g celozrnného kuskusu
3 lžíce tahini
3 lžíce citronové šťávy
Cuketu, dýni a cibule nakrájíme na kousky, pokapeme olejem a v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme asi 25 minut. Kuskus dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou tak, aby voda sahala 1 cm nad kuskus, mísu přetáhneme fólií a necháme tak asi 10 minut stát. Pak kuskus načechráme vidličkou, vmícháme do něj cizrnu, upečenou zeleninu, tahini a citronovou šťávu a podáváme nejlépe ještě teplé.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat