sobota 8. října 2016
Špaldové bulky s mrkví a mákem
Z pečiva je pro mě na nepřekonatelném prvním místě domácí kváskový chleba, ale občas je fajn nějaká změna - třeba v podobě nadýchaných houstiček... Obzvlášť děti z nich byly nadšené!:)
Na 12 kusů potřebujeme:
300g celozrnné špaldové mouky
200g chlebové špaldové mouky
100g najemno nastrouhané mrkve
20g máku
6g soli
20g čerstvého droždí
2 lžíce olivového oleje
250ml vody
trochu rýžové mouky na poprášení
Všechny suroviny dáme do mísy a (nejlépe v robotu) asi 5 minut hněteme těsto. Necháme v teple 1 hodinu kynout, během této doby ho ještě jednou prohněteme. Pak těsto rozdělíme na 12 kousků, z kterých vytvarujeme bulky, dáme je na plech, lehce poprášíme rýžovou moukou a necháme je ještě asi 20 minut kynout.
V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme asi 25 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat