Momentálně neznám lepší využití oříšků kešu než na tuhle úžasnou krémovou zálivku na zelný salát. Recept je z kuchařky Lahodně s Ellou každý den.
Potřebujeme:
100g kešu oříšků, na 4 hodiny namočených ve studené vodě
100 ml olivového oleje (dávám jen 30 ml)
1 lžíci javorového sirupu
1 lžíci tahini
šťávu z 1 citronu
100 ml vody
1 prolisovaný stroužek česneku (dávám 1 lžičku sušeného česneku)
2 mrkve, nastrouhané nahrubo
1 malou hlávku červeného zelí (cca 750g), nakrouhaného
Kešu scedíme a spolu se všemi ingrediencemi kromě zelí a mrkve dáme do mixéru a mixujeme alespoň 1 minutu do krémova. Do mísy dáme zelí a mrkev a promícháme se zálivkou. Salát nejlépe chutná alespoň pár hodin uleželý.
Žádné komentáře:
Okomentovat