čtvrtek 9. března 2017
Čokoládovo-kokosová granola
Chutná to spíš jako dezert, ale vzhledem k použitým surovinám to je jednoznačně zdravá snídaně. Anebo svačina, protože s holčičkami vždy tak půlku ještě teplé granoly sníme rovnou z plechu:)
Potřebujeme:
1 a 1/2 hrnku ovesných vloček (nebo jahelných pro bezlepkovou variantu)
1/2 hrnku strouhaného kokosu
3 lžíce raw kakaového prášku
2 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
1 lžíci datlového sirupu
1/4 lžičky mleté vanilky
1/4 hrnku jahelných pukanců
Všechny suroviny kromě jahelných pukanců pečlivě smícháme, aby se vločky pěkně obalily čokoládovou směsí, dáme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 160 stupňů pečeme 20 - 25 minut za občasného promíchání. Na posledních 5 minut přidáme jahelné pukance.
Žádné komentáře:
Okomentovat