úterý 10. listopadu 2015
Dýňové lívanečky
Receptů na lívanečky mám ve sbírce docela dost - některé jsem vyzkoušela jen jednou, k některým se často vracím. A k těm druhým rozhodně zařadím i tento: lívanečky z dýně jsem zkoušela poprvé a jejich chuť mě dostala, báječně kořeněná a díky dýni příjemně nasládlá. Stačí je polít javorovým sirupem, pokapat mandlovým máslem a jste v (dýňovém) nebi...
Potřebujeme:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
špetka soli
2 vejce
2/3 hrnku dýňového pyré
3/4 - 1 hrnek mléka (podle hustoty pyré)
2 lžíce rozpuštěného másla
Všechny suché suroviny smícháme. Mokré ingredience prošleháme, promícháme se suchou směsí a na (kokosovém) oleji smažíme lívanečky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat