pátek 27. listopadu 2015
Indické žluté curry
Tohle bylo první curry, které jsem kdy uvařila, a do teď je mým nejoblíbenějším. Je jemné, kořeněné tak akorát, když vynecháte chilli, tak je to super jídlo i pro malé děti. Do omáčky můžete přidat jakoukoliv zeleninu nebo maso, co vás napadne; batáty s hráškem jsou mou oblíbenou kombinací, ale je jen na vás, co použijete. A určitě to bude moc dobré! Na tomhle jídle se opravdu nedá nic zkazit. Nejlepší je s rýží basmati a posypané čerstvým koriandrem nebo třeba opraženými kešu oříšky.
Potřebujeme:
1 menší cibuli
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
1 lžičku kurkumy
1 lžičku mletého římského kmínu
1 lžičku mletého koriandru
400ml (1 plechovka) kokosového mléka
2 batáty
1,5 hrnku mraženého hrášku
sůl
chilli
Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme nadrobno. Na lžíci oleje necháme zesklovatět cibuli, pak přisypeme česnek a zázvor a necháme rozvonět. Přidáme koření, batáty nakrájené na 1,5 cm silné kousky, zalijeme kokosovým mlékem (plechovku vypláchneme trochou vody, kterou také přilijeme do omáčky) a na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Pak přidáme hrášek a ještě 2 minuty povaříme. Dochutíme solí a chilli.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Mňam ,takovéhle směsi miluju :) !
OdpovědětVymazatruneatandtravel.blogspot.com