úterý 17. listopadu 2015
Hummus s červenou řepou
Přiznám se, že červenou řepu nepoužívám při vaření moc často. Ale občas na ni dostanu velkou chuť, nakoupím jich hromadu, upeču vcelku v alobalu a pak přemýšlím, co s ní:) Tentokrát padla volba na hummus. Když si spolu s řepou upečete i česnek, dodá to pomazánce novou a neotřelou chuť. A navíc ta nádherná barva, hned vám zvedne náladu a je přímo ideální do sychravého podzimu:).
Potřebujeme:
200g uvařené cizrny
3 malé červené řepy
3 stroužky česneku
3 lžíce tahini
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
špetka mletého římského kmínu
Řepy a neoloupané stroužky česneku zabalíme do alobalu a v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 1 hodinu. Necháme zchladnout, řepu oloupeme, česnek vymáčkneme ze slupky a dáme do robotu společně s cizrnou a dalšími přísadami. Rozmixujeme na hladký krém, pokud se nám zdá moc hustý, zředíme ho lžící nebo dvěma vody. Před podáváním vychladíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat