čtvrtek 3. září 2015

Pohanková granola


Proč kupovat přeslazené a předražené "zapékané müsli", když domácí granola je ta nejjednodušší věc, kterou zvládne úplně každý - stačí smíchat ovesné vločky s ořechy, semínky, sušeným ovocem, trochou nějakého tuku a něčím na oslazení, dát na chvíli do trouby a je to.
Ale i s granolou si můžeme pěkně vyhrát. Že by šla udělat granola i z pohanky mě napadlo až nedávno, díky knížce Opravdu zdravě. Z té jsem převzala základ a namíchala si granolu podle své chuti. Je skvělá, voňavá a hezky křupavá. A zdravá!:)

Potřebujeme:
150g pohanky, namočené na 12 hodin ve vodě
75g semínek (dýňová, slunečnicová, chia)
75g mandlí, nasekaných
75g rozinek
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce rýžového sirupu
1/2 lžičky mleté vanilky

Všechny suroviny smícháme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 140 stupňů pečeme 30 minut. Během pečení občas promícháme.

1 komentář: