pondělí 12. října 2015

Jablečno-skořicové řezy

Tenhle jednoduchý recept jsem našla v knížce Doktor šéfkuchař od Dalea Pinnocka a brzy ho zařadila mezi své oblíbené. Je moc dobrý, rychle připravený a navíc ze samých zdravých surovin, které mám vždy doma. Řezům prospěje, když je nechám přes noc odležet v lednici, lépe se krájejí i chutnají. Pro mě to je ideální předem nachystaná sladká snídaně nebo svačina.

Potřebujeme:
2 lžíce kokosového oleje
2 jablka
2 lžíce medu
180g ovesných vloček
2 lžičky skořice
2 lžíce rozinek (nebo sušených brusinek, jako v původním receptu)
1 lžíce semínek (dýňová, slunečnicový, sezamová...)

Jablka i se slupkou rozmixujeme na pyré.
Kokosový olej a med necháme v rendlíku rozpustit, pak důkladně vmícháme jablečné pyré.
Přidáme ostatní suroviny a pořádně promícháme.
Hmotu uhladíme do formy 20x20cm vytřené kokosovým olejem a na 180 stupňů pečeme 20 minut.




2 komentáře:

  1. Opravdu výborné a velice snadné! Trochu jsem si recept poupravila, jak to obvykle dělávám ;-) Použila jsem různé druhy vloček, místo rozinek pár datlí, nepříliš šťavnatá jablka jsem při mixování nastavila trochou jablečného moštu, med jsem vynechala, přidala trochu sezamu a lžíci mletých vlašáků, nastrouhanou bio citronovou kúru a skořicí jsem uhlazený "koláč" jen mírně posypala (2 lžičky na ta 2 jablka mi připadá opravdu hodně!) Můj dvou a čtvrt letý synek bagroval, jak kdyby celý den nejedl :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že jste si pochutnali!:-) také snad vždy původní recepty trochu obměním;-)

      Vymazat