středa 13. ledna 2016

Krupicová kaše - bez lepku a bez mléka


Krupicovou kaši jsme jako děti měli rádi snad všichni. Politou rozpuštěným máslem, posypanou grankem nebo skořicovým cukrem... Vzpomínáte?:) Ale i taková krupicová kaše se dá udělat jinak, zdravěji, bez pšenice a mléka. Na chuti jí to vůbec neubere, spíš naopak! A je tolik možností, jak kaši dochutit, že nebudete vědět, co zkusit dřív: bude s mangem, kokosovým olejem a strouhaným kokosem nebo třeba s mandlovým máslem, jahodami a plátky mandlí navrch?

Potřebujeme:

300ml vody
5 lžic jemné rýžové krupičky
1 lžičku kokosového nebo jiného oleje nebo 1 lžíci ořechového másla
na oslazení javorový nebo jiný sirup, kokosový cukr... (není potřeba, záleží na vás)
ovoce (mango, jahody, borůvky, banán...)
strouhaný kokos, nasekané ořechy, semínka nebo třeba drcené kakaové boby na posypání

Rýžovou krupičku rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak na mírném plameni povaříme ještě asi 5 minut. Do kaše zamícháme olej nebo ořechové máslo, pokud chceme kaši osladit tak i zvolené sladidlo, naservírujeme na misky a navrch přidáme ovoce a posypku podle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat